
کاپشن مردانه CUBY
مخصوص هوای سرد پاییزی" شیک و خوش پوش" تهیه شده با بهترین پارچه پشمی" داخل خزدار بسیار گرم
موجود در سه رنگ مختلف" سایز بندی:فری سایز(M الی2XL)" دارای کلاه تو پشمی" سر آستین کش باف
قیمت: 65000 تومان


درسهایی از قرآن با موضوع: بیماری حسادت و راههای درمان
پاسخ سوالات مسابقه درسهایی ازقرآن
تاریخ آغاز:1395/10/23
تاریخ پایان:1395/10/29
بازدیدکننده محترم در این پست پاسخ سوالات درسهایی از قرآن بیست و سوم دی ماه 1395 آماده شده است لطفاً جهت مشاهده ی به ادامه مطلب مراجعه فرمایید.
برای دیدن ادامه مطلب اینجا را کلیک کنید

بیماری حسادت و راههای درمان
تاریخ پخش: 23/10/95
بسم الله الرحمن الرحیم
«الهی انطقنی بالهدی و الهمنی التقوی»
بحثمان چند جلسه راجع به این بود که قرآن شفاست یعنی چه؟ یعنی هر کس مریض میشود، حمد و قل هو الله بخوانیم و حمد بخوانیم؟ این روایت که داریم شفاست، یعنی شفای از مرضهای باطنی است. یکی از مرضهای باطنی حسادت است. این حسد چیست و چطور این حسد را برطرف کنیم؟
1- مفاهیم واژههای غبطه، حسادت، بخل و ایثار
آدم یک نعمتی را که میبیند، چهار رقم برق او را میگیرد. یک چیزی را که میبیند، یک کسی خانهای دارد، ماشینی، درآمدی، شکلی، جهیزیهای، یک کسی تجارتش موفق است، در انتخابات رأی میآورد. انسان وقتی نعمت دیگران را دید، چهار رقم برق او را میگیرد. یعنی چهار حالت است. یا میگوید: خوب نعمت دارد، الحمدلله! خدایا تو که به او دادی، نوش جانش! به من هم بده! این حالت خوبی است. به آن غبطه میگویند. چون این مثبت فکر میکند. میگوید: او دارد، داشته باشد، من هم داشته باشم. مثبت است. او آره، من هم آره. برد برد به قول سیاسیون. حسود منفی است. میگوید: من ندارم، ان شاء الله او هم نداشته باشد. میگوید: من نه! او هم نه! این باخت باخت است. من که ندارم، هر کس هم که دارد نداشته باشد. این هم حسادت است. دو رقم دیگر دارد. از این دو رقم یک رقمش را من میگویم، یک رقمش را شما بگویید. گاهی میگوید: من داشته باشم، او نداشته باشد. چهارمی را هم شما بگویید. بعضیها میگویند: او داشته باشد، من نداشته باشم. اگر گفتم: من داشته باشم، او نداشته باشد، بخل است. میگوید: من دارم، مردم نداشته باشند. این بخل است. یک وقت میگویم: مردم داشته باشند، من نداشته باشم، این طوری نیست، این ایثار است. مثل مادری که پتو را از روی خودش برمیدارد و روی بچهاش میاندازد. میگوید من سرما بخورم طوری نیست، این سرما نخورد. ایثار میکند. فقط من میگویم شما بگویید خوب، بد! چهار جمله میگویم. داوریاش با شما. اگر منفی فکر کردم، گفتم: من که ندارم، او هم نداشته باشد، من نه، او هم نه! بد!!! او دارد، نوش جانش، من هم میخواهم. خوب!!! من داشته باشم، او نداشته باشد، بخل است، بد است!!! من داشته باشم، او نداشته باشد، ایثار، ایثار خوب است!!! برعکس گفتم؟ یک بار دیگر، تا لب داریم حرف میزنیم. هم من هم او! خوب! نه من و نه او! بد! من بله او نه! بد! من نه او بله! خوب! ایثار. این حالات انسان در برابر نعمتهاست.
برای دیدن ادامه مطلب اینجا را کلیک کنید


راههای نفوذ دشمن در نسل نو
تاریخ پخش: 16/10/95
بسم الله الرحمن الرحیم
«الهی انطقنی بالهدی و الهمنی التقوی»
در این جلسه به گوشهای از راههای نفوذ دشمن میخواهیم اشاره کنیم. موضوع بحث ما راه نفوذ دشمن به خصوص در نسل نو است. بسم الله الرحمن الرحیم، موضوع: گوشهای از راههای نفوذ دشمن.
1- ناراحتی دشمن از پیشرفتهای علمی جوانان ایرانی
دشمن میخواهد سر به تن ما نباشد. اگر خود جوانهای ایران و تحصیل کردگان ایرانی به یک ابتکاری برسند، ناراحت است. نه اینکه ابتکار خودش را نشان ما نمیدهد، ابتکار خودش را آموزش نمیدهد، اگر خود ایرانیها هم یک چیزی یاد بگیرند، ناراحت است که چرا این اختراع را داشتی. چرا این ابتکار را داشتی. از رشد ما ناراحت است. قرآن هم یک آیه دارد، «إِنْ تُصِبْکَ حَسَنَةٌ تَسُؤْهُمْ» (توبه/50) یعنی اگر به شما خیری برسد، آنها ناراحت میشوند. این علامت حسادت است. مردم چهار رقم حالت دارند.
حالات مردم: گاهی میگوید: هم من داشته باشم، هم دیگران. این حالت خوبی است. میگوید: من که دارم، بگذار این علم و ابتکار من را هم دیگران هم داشته باشند. یک وقت میگوید: من که ندارم، دیگران هم نداشته باشند. یکوقت میگوید: دیگران داشته باشند، من نداشته باشم طوری نیست. یکوقت میگوید: من داشته باشم، دیگران نه. یک خرده گیج شد... من بد نوشتم.
یک خرده حفظش آسانتر شود. از نظر معلمی... یک صلوات بفرستید. (صلوات حضار)
یک وقت میگویم: هم من هم او. یکوقت میگویم: نه من، نه او. یکوقت میگویم: من بله، او نه، یکوقت میگویم: او بله، من نه! اگر گفتم: هم من داشته باشم، هم او این صفت خوبی است یعنی غبطه. ما که داریم او هم داشته باشم. یکوقت میگویم: من که ندارم او هم نداشته باشد. این حسد است. یکوقت میگویم: من داشته باشم و او نداشته باشد، این بخل است. یکوقت میگویم: او داشته باشد و من نداشته باشم. این ایثار است.
چند سال است که هواپیما ساخته شده است. آیا فرمول هواپیماسازی را کشورهای پیشرفته به کشورهای ضعیف میدهند؟ میگوید: من داشته باشم، مردند که مردند. اول میخواهد ما نداشته باشیم. اصلاً میخواهد دین نداشته باشیم. بعد میخواهد عزت و قدرت نداشته باشیم. میخواهد سواد نداشته باشیم. راههای مختلفی هم رفتند. چند موردش را بگویم.
2- برنامه دشمن برای تبدیل ارزشها به ضد ارزش
1- ارزشها را بیارزش میکنند. یکوقتی اول انقلاب میگفتند: فلانی طاغوتی است. طاغوتی بودن ننگ بود. به جای فحش میگفتند: فلانی طاغوتی است. الآن میگویند: عجب خانهای دارد؟ یک خانه طاغوتی، دیگر خانه طاغوتی ارزش شد. اول ننگ بود، کلماتی را جایگزین میکنند. به جای کلمهی جهاد، ایثار، تقوا، زهد، اخلاص، کلمهی آزادی، دموکراسی، توسعه، مردم سالاری، کلمات را جابه جا میکنند.
برای دیدن ادامه مطلب اینجا را کلیک کنید

جایگاه ولایت فقیه در حکومت اسلامی
تاریخ پخش: 09/10/95
بسم الله الرحمن الرحیم
«الهی انطقنی بالهدی و الهمنی التقوی»
عزیزان پای تلویزیون این بحث را در ایام 9 دی میشنوند. زمانی که پای تلویزیون هستند، 9 دی روزی است که مسألهی ولایت فقیه در مقابل بعضی از موجها با یک راهپیمایی تثبیت شد. من امروز به عنوان معلم قرآن میخواهم یک بحث قرآنی و عقلی در مورد ولایت فقیه داشته باشم. ما همینطور میگوییم: مرگ بر ضد ولایت فقیه، یا ولایت فقیه، ولی فقیه، ولی آیا میتوانیم یک صفحه بنویسیم این ولایت فقیه چیست. دنیا که ولایت فقیه ندارد. همه رئیس جمهور دارند. این ولایت فقیه چه بود که در ایران سبز شد؟ ریشه عقلی و قرآنیاش چیست؟ برکاتش چیست؟ یک خرده چند دقیقه در مورد این حرف بزنیم.
شما هم چنان بحث را گوش بدهید که بتوانید مباحثه کنید. مثل من نباشید. من چند هزار ساعت در ماشین نشستم ولی چون دل ندادم هنوز رانندگی یاد نگرفتم. اگر ده بیست ساعت دل میدادم راننده شده بودم. شما این نیم ساعت را دل بدهید.
1- حکم عقل در اکتفاکردن به عدالت، در دوران غیبت
پس موضوع بحث ما بسم الله الرحمن الرحیم، دلیل ولایت فقیه. پاسخ چند اشکال. برکات، دلیل هم دو تا است. هم دلیل عقلی میخواهیم. هم دلیل قرآنی، دلیل عقلیاش چیست؟ یک شعر است به نظرم حفظ هستید، میگوید:
آب دریا را اگر نتوان کشید *** هم به قدر تشنگی باید چشید
آخوندها این را اینطور میگویند: «ما لا یدرک کله لا یترک کله» (عوالی اللالی، ج 4، ص 58) اگر دستت به همه نمیرسد، به بخشی که میرسد. اگر آدم لباس کامل نداشت و یک لباس جزئی داشت. عقل میگوید: حق نداری سرما بخوری. اگر دستت به لباس کامل نمیرسد، به همان لباسی که چند درصد تو را میپوشاند، بپوشان. نه، حالا که لباسم کامل نیست پس من لخت هستم. عقل میگوید: غلط است. یک دلیل دیگر، ده سؤال در مدرسه از محصل میکنند. ده تا را نمیتواند جواب بدهد، چند سؤال را جواب میدهد. میگوید: میدانی ما که همه را نمیتوانیم جواب بدهیم، پس ورقههای سفید را رد کنیم برود. هر بچه عاقلی میگوید: بالاخره تو اگر همه را هم نمیتوانی جواب بدهی، آنچه را میتوانی جواب بدهی، بده. اگر همه لباسهایت تأمین نیست، آن مقداری که داری بپوش. مهمان میآید، اگر خوب نمیتوانی پذیرایی کنی، به مقداری که میتوانی پذیرایی میکنی. حکومت حق خداست و پیغمبر خدا و ائمه معصوم. ما که دستمان به امام معصوم نمیرسد، لااقل چه چیزی به امام معصوم نزدیک است؟ نگاه کنیم چه کسی به امام معصوم نزدیکتر است؟ نزدیک ترین افراد به امام معصوم فقیه عادل بیهوس است. این دلیل عقلی است. عقل میگوید: اگر لباست کامل نیست از غیر کامل استفاده کن. اگر همه سؤالهای امتحانی را نمیتوانی جواب بدهی، چند تایی را که میتوانی جواب بده. اگر پذیرایی خوب نمیتوانی از مهمان بکنی، آن مقداری که میتوانی. اگر دستت به امام معصوم نمیرسد، فقیه عادل نزدیک ترین فرد به امام معصوم است. این دلیل ماست. دیگر از این واضحتر، یک بچه ده ساله هم این را متوجه میشود.
برای دیدن ادامه مطلب اینجا را کلیک کنید
عوامل وحدت و تفرقه در جامعه اسلامی
تاریخ پخش: 02/10/95
بسم الله الرحمن الرحیم
«الهی انطقنی بالهدی و الهمنی التقوی»
به مناسبت هفتهی وحدت ما آیاتی را در جلسهی قبل گفتیم. گفتیم: مسألهی وحدت فقط بین شیعه و سنی نیست. بین شیعهها، در خانوادهها، در شرکتها، باید با هم یک خرده همدیگر را تحمل کنیم. یک جلسه نیم ساعت صحبت کردم، آیات و روایاتی هست که نخواندم. برای شما بخوانم.
راههای وحدت، دروغ از گناهان کبیره است. اما اگر شما میتوانی با دروغ دو نفر را با هم آشتی بدهی، اینجا دیگر دروغ گناه نیست. یعنی وحدت به قدری مهم است که حتی گناه کبیره را میگوید: اگر میتوانی با دروغ دو نفر را آشتی بدهی، بده. وحدت باعث برادری میشود. قرآن در سوره آلعمران آیه 103 آنجا که میگوید: «فَأَلَّفَ بَیْنَ قُلُوبِکُمْ» بین قلبهای شما الفت قرار داد و با هم مهربان شدید، میفرماید: «فَأَصْبَحْتُمْ بِنِعْمَتِهِ إِخْوانا» اخوان همان اخوت است. یعنی وحدت سبب برادری میشود.
1- هزینه کرد نظام اسلامی برای جذب دلهای غیر مسلمانان
در قرآن میگوید: زکات که میگیرید به هشت گروه بدهید. یکی از گروهها «وَ الْمُؤَلَّفَةِ قُلُوبُهُم» (توبه/60) از مؤمنین زکات بگیر و حتی به کفار بده. که دل آنها را جذب کنی. این دعاها وسیله وحدت است. شما وقتی دعا میخوانی میگویی: «اللهم اغن کل فقیر» شیعه و سنی، سفید و سیاه، زن و مرد و شهر و روستا ندارد. «اللهم رد کل غریب»، «اللهم فک کل اسیر» یکبار هم حضرت ابراهیم یک دعای خصوصی کرد، خدا فرمود: من این دعای تو را مستجاب نمیکنم. حضرت ابراهیم گفت: خدایا من مکه را ساختم. بده مؤمنین بخورند. خدا گفت: من این دعا را مستجاب نمیکنم. من هم به مؤمنین میدهم بخورند و هم به کفار. آیهاش این است: «وَ ارْزُقْ أَهْلَهُ مِنَ الثَّمَراتِ» (بقره/126) اهل مکه را از میوهها بده بخورند، «مَنْ آمَنَ» هرکس ایمان دارد. خدا فرمود: «وَ مَنْ کَفَرَ فَأُمَتِّعُهُ» کافر هم باشد من به او میدهم بخورد. «ثُمَّ أَضْطَرُّهُ» حساب قیامت جداست. در دنیا نمیشود گفت: آبش را قطع کن. برقش را قطع کن. چرا؟ مسلمان نیست. نباشد. چه میگویم؟
قرآن میفرماید: از مؤمنین که زکات میگیری، به هشت گروه میدهی یکی از این هشت گروه کفار هستند. از مؤمن مالیات بگیر و شکم کافر را سیر کن. چرا؟ برای اینکه کافر دلش به اسلام مهربان شود. این مهم است. قرآن میفرماید: تفرقه گودال آتش است. «وَ کُنْتُمْ عَلى شَفا حُفْرَةٍ مِنَ النَّار فَأَنْقَذَکُمْ مِنْها» (آلعمران/103) شما لب گودی آتش بودید. خدا شما را نجات داد. یعنی تفرقه گودال آتش تعبیر شده است. «حُفْرَةٍ مِنَ النَّار» گودال آتش. «فَأَصْبَحْتُمْ بِنِعْمَتِهِ إِخْوانا» وحدت بستر برادری است. اختلاف گودال آتش است. اگر شما مسلمانها متحد باشید، کفار مأیوس میشوند.
برای دیدن ادامه مطلب اینجا را کلیک کنید

جایگاه ولایت فقیه در حکومت اسلامی
تاریخ پخش: 09/10/95
بسم الله الرحمن الرحیم
«الهی انطقنی بالهدی و الهمنی التقوی»
عزیزان پای تلویزیون این بحث را در ایام 9 دی میشنوند. زمانی که پای تلویزیون هستند، 9 دی روزی است که مسألهی ولایت فقیه در مقابل بعضی از موجها با یک راهپیمایی تثبیت شد. من امروز به عنوان معلم قرآن میخواهم یک بحث قرآنی و عقلی در مورد ولایت فقیه داشته باشم. ما همینطور میگوییم: مرگ بر ضد ولایت فقیه، یا ولایت فقیه، ولی فقیه، ولی آیا میتوانیم یک صفحه بنویسیم این ولایت فقیه چیست. دنیا که ولایت فقیه ندارد. همه رئیس جمهور دارند. این ولایت فقیه چه بود که در ایران سبز شد؟ ریشه عقلی و قرآنیاش چیست؟ برکاتش چیست؟ یک خرده چند دقیقه در مورد این حرف بزنیم.
شما هم چنان بحث را گوش بدهید که بتوانید مباحثه کنید. مثل من نباشید. من چند هزار ساعت در ماشین نشستم ولی چون دل ندادم هنوز رانندگی یاد نگرفتم. اگر ده بیست ساعت دل میدادم راننده شده بودم. شما این نیم ساعت را دل بدهید.
1- حکم عقل در اکتفاکردن به عدالت، در دوران غیبت
پس موضوع بحث ما بسم الله الرحمن الرحیم، دلیل ولایت فقیه. پاسخ چند اشکال. برکات، دلیل هم دو تا است. هم دلیل عقلی میخواهیم. هم دلیل قرآنی، دلیل عقلیاش چیست؟ یک شعر است به نظرم حفظ هستید، میگوید:
آب دریا را اگر نتوان کشید *** هم به قدر تشنگی باید چشید
آخوندها این را اینطور میگویند: «ما لا یدرک کله لا یترک کله» (عوالی اللالی، ج 4، ص 58) اگر دستت به همه نمیرسد، به بخشی که میرسد. اگر آدم لباس کامل نداشت و یک لباس جزئی داشت. عقل میگوید: حق نداری سرما بخوری. اگر دستت به لباس کامل نمیرسد، به همان لباسی که چند درصد تو را میپوشاند، بپوشان. نه، حالا که لباسم کامل نیست پس من لخت هستم. عقل میگوید: غلط است. یک دلیل دیگر، ده سؤال در مدرسه از محصل میکنند. ده تا را نمیتواند جواب بدهد، چند سؤال را جواب میدهد. میگوید: میدانی ما که همه را نمیتوانیم جواب بدهیم، پس ورقههای سفید را رد کنیم برود. هر بچه عاقلی میگوید: بالاخره تو اگر همه را هم نمیتوانی جواب بدهی، آنچه را میتوانی جواب بدهی، بده. اگر همه لباسهایت تأمین نیست، آن مقداری که داری بپوش. مهمان میآید، اگر خوب نمیتوانی پذیرایی کنی، به مقداری که میتوانی پذیرایی میکنی. حکومت حق خداست و پیغمبر خدا و ائمه معصوم. ما که دستمان به امام معصوم نمیرسد، لااقل چه چیزی به امام معصوم نزدیک است؟ نگاه کنیم چه کسی به امام معصوم نزدیکتر است؟ نزدیک ترین افراد به امام معصوم فقیه عادل بیهوس است. این دلیل عقلی است. عقل میگوید: اگر لباست کامل نیست از غیر کامل استفاده کن. اگر همه سؤالهای امتحانی را نمیتوانی جواب بدهی، چند تایی را که میتوانی جواب بده. اگر پذیرایی خوب نمیتوانی از مهمان بکنی، آن مقداری که میتوانی. اگر دستت به امام معصوم نمیرسد، فقیه عادل نزدیک ترین فرد به امام معصوم است. این دلیل ماست. دیگر از این واضحتر، یک بچه ده ساله هم این را متوجه میشود.
برای دیدن ادامه مطلب اینجا را کلیک کنید

عوامل وحدت و تفرقه در جامعه اسلامی
تاریخ پخش: 02/10/95
بسم الله الرحمن الرحیم
«الهی انطقنی بالهدی و الهمنی التقوی»
به مناسبت هفتهی وحدت ما آیاتی را در جلسهی قبل گفتیم. گفتیم: مسألهی وحدت فقط بین شیعه و سنی نیست. بین شیعهها، در خانوادهها، در شرکتها، باید با هم یک خرده همدیگر را تحمل کنیم. یک جلسه نیم ساعت صحبت کردم، آیات و روایاتی هست که نخواندم. برای شما بخوانم.
راههای وحدت، دروغ از گناهان کبیره است. اما اگر شما میتوانی با دروغ دو نفر را با هم آشتی بدهی، اینجا دیگر دروغ گناه نیست. یعنی وحدت به قدری مهم است که حتی گناه کبیره را میگوید: اگر میتوانی با دروغ دو نفر را آشتی بدهی، بده. وحدت باعث برادری میشود. قرآن در سوره آلعمران آیه 103 آنجا که میگوید: «فَأَلَّفَ بَیْنَ قُلُوبِکُمْ» بین قلبهای شما الفت قرار داد و با هم مهربان شدید، میفرماید: «فَأَصْبَحْتُمْ بِنِعْمَتِهِ إِخْوانا» اخوان همان اخوت است. یعنی وحدت سبب برادری میشود.
1- هزینه کرد نظام اسلامی برای جذب دلهای غیر مسلمانان
در قرآن میگوید: زکات که میگیرید به هشت گروه بدهید. یکی از گروهها «وَ الْمُؤَلَّفَةِ قُلُوبُهُم» (توبه/60) از مؤمنین زکات بگیر و حتی به کفار بده. که دل آنها را جذب کنی. این دعاها وسیله وحدت است. شما وقتی دعا میخوانی میگویی: «اللهم اغن کل فقیر» شیعه و سنی، سفید و سیاه، زن و مرد و شهر و روستا ندارد. «اللهم رد کل غریب»، «اللهم فک کل اسیر» یکبار هم حضرت ابراهیم یک دعای خصوصی کرد، خدا فرمود: من این دعای تو را مستجاب نمیکنم. حضرت ابراهیم گفت: خدایا من مکه را ساختم. بده مؤمنین بخورند. خدا گفت: من این دعا را مستجاب نمیکنم. من هم به مؤمنین میدهم بخورند و هم به کفار. آیهاش این است: «وَ ارْزُقْ أَهْلَهُ مِنَ الثَّمَراتِ» (بقره/126) اهل مکه را از میوهها بده بخورند، «مَنْ آمَنَ» هرکس ایمان دارد. خدا فرمود: «وَ مَنْ کَفَرَ فَأُمَتِّعُهُ» کافر هم باشد من به او میدهم بخورد. «ثُمَّ أَضْطَرُّهُ» حساب قیامت جداست. در دنیا نمیشود گفت: آبش را قطع کن. برقش را قطع کن. چرا؟ مسلمان نیست. نباشد. چه میگویم؟
قرآن میفرماید: از مؤمنین که زکات میگیری، به هشت گروه میدهی یکی از این هشت گروه کفار هستند. از مؤمن مالیات بگیر و شکم کافر را سیر کن. چرا؟ برای اینکه کافر دلش به اسلام مهربان شود. این مهم است. قرآن میفرماید: تفرقه گودال آتش است. «وَ کُنْتُمْ عَلى شَفا حُفْرَةٍ مِنَ النَّار فَأَنْقَذَکُمْ مِنْها» (آلعمران/103) شما لب گودی آتش بودید. خدا شما را نجات داد. یعنی تفرقه گودال آتش تعبیر شده است. «حُفْرَةٍ مِنَ النَّار» گودال آتش. «فَأَصْبَحْتُمْ بِنِعْمَتِهِ إِخْوانا» وحدت بستر برادری است. اختلاف گودال آتش است. اگر شما مسلمانها متحد باشید، کفار مأیوس میشوند.
برای دیدن ادامه مطلب اینجا را کلیک کنید