نقش امام باقر(علیهالسلام) در پرورش عالمان دین
تاریخ پخش: 18/06/95
بسم الله الرحمن الرحیم
«الهی انطقنی بالهدی و الهمنی التقوی»
عزیزان پای تلویزیون شب جمعهای است که با شهادت امام باقر تطبیق میکند. مقداری میخواهیم راجع به امام باقر صحبت کنیم. نکات آموزنده و درسی. خود امام باقر در کربلا بود. چون امام سجاد در کربلا بود، امام سجاد بچهاش را هم آورده بود.
1- حضور امام باقر(علیهالسلام) در ماجرای عاشورا
امام باقر سه، چهار ساله بود. یعنی امام باقر صحنه کربلا را دیده بود. شهادت امام حسین را دید. اسارت زینب را دید. کوفه و شام هم رفت. امام باقر مینشست، امام جمعه به امیرالمؤمنین لعنت میکرد، طبق دستور معاویه. به گفته ابن ابی الحدید. امام باقر بچه بود، میدید خطیب امام جمعه به امیرالمؤمنین ناسزا میگوید. جسارتها را دید. به امام باقر میرسیدند، به جای باقر میگفتند: «انت بقر» جسارت میکردند. حالا باقر یعنی چه؟ این باقر، بَقَر یعنی شکاف. دیدید نوک قایق تیز است که آب را بشکافد. هواپیما نوکش تیز است که هوا را بشکافد. باقرالعلوم یعنی علم را میشکافد، پژوهش میکند و عمیق است. گاهی وقتها بعضی آیات قرآن را امام میفرمود: اگر من اهلش را پیدا میکردم از این آیه تمام دین را درمیآوردم. منتهی کسی نیست بفهمد، یعنی شاگرد ندارم. شناخت عمیق، این پژوهشهایی که الآن هست، بعضیهایش عمیق است. بعضیهایش نیمه عمیق است و بعضیهایش هم چسباندنی است. یک تکه از این کامپیوتر برمیدارد. یک تکه از آن سایت برمیدارد. یک تکه از آن اینترنت میگیرد و یک چیزهایی به هم میچسبانند و پژوهشها هم پژوهش نیست. باقر یعنی محقق، الآن اگر شما به عوام بگویی: نفت چیست؟ میگوید: همین که در چراغ است. ولی آنهایی که شکافنده علم هستند از این نفت در دنیای پتروشیمی هزار چیز در میآورد. از این نفت هزار چیز درمیآورد. امام باقر یعنی یک عمقی دارد...
ما از دریا چه میفهمیم؟ آب... آنهایی که یک خرده واردتر هستند، شنا هم میروند. شیرجه هم میروند. آنهایی که واردتر هستند وسط دریا شیرجه هم میروند. غواص کسی است که در عمق دریا میرود و لؤلؤ و مرجان بیرون میآورد. این را باقر میگویند. یعنی در عمقش رفت و نکته بیرون آورد. حالا برای اینکه یک خورده باقر را معنا کنم، یک مطلبی را در یکی از جلسهها گفتم.
برای دیدن ادامه مطلب اینجا را کلیک کنید
پاسخ سوالات مسابقه درسهایی ازقرآن
پاسخ درسهایی از قرآن با موضوع:تواضع در برابر والدین
تاریخ آغاز:1395/05/04
تاریخ پایان:1395/06/10
دوست داری قبل از دیدن پاسخها، متن درسهایی از قرآن این هفته را مطالعه نمایید؟ پس کلیک کن
عضویت در کانال تلگرام:https://telegram.me/pacokhgo
تاریخ پخش: 21/05/95
بسم الله الرحمن الرحیم
«الهی انطقنی بالهدی و الهمنی التقوی»
در این جلسه که در آستانه تولد امام رضا(علیهالسلام) پخش میشود، یک آیهای را میخواهم تفسیر کنم که در این آیه یک کلمه است و آن کلمه را همهی شما حفظ هستید، منتها همهی آیه را میخواهیم نگاه کنیم. ما همینطور در آیه دو کلمهاش را حفظ هستیم، این طرف و آن طرف را هم میخواهم توضیح بدهم، ان شاء الله!
آیه اگر اشتباه نکنم، در سورهی اسراء است. «وَ قَضى رَبُّک» برادر عزیزمان میخواند آرام میخواند، همینطور که میخواند من هم مینویسم، شما هم... بعد حدود بیست دقیقه لطیفههایش را میگویم. شاید اینطور که در ذهن من هست، دیشب تا چهل و هشت لطیفه در این آیه جمعآوری کردهام. تند تند بخوانم که یک سطر قرآن حدود پنجاه نکته، آن وقت ببینیم قرآن چیست.
1- دستورات جامع دین درباره والدین
«وَ قَضى رَبُّکَ...» قاری: «وَ قَضى رَبُّکَ أَلَّا تَعْبُدُوا إِلَّا إِیَّاهُ وَ بِالْوالِدَیْنِ إِحْساناً إِمَّا یَبْلُغَنَّ عِنْدَکَ الْکِبَرَ أَحَدُهُما أَوْ کِلاهُما فَلا تَقُلْ لَهُما أُفٍّ وَ لا تَنْهَرْهُما وَ قُلْ لَهُما قَوْلًا کَرِیماً» (اسراء/23) این آیه... این کلمهی «وَ بِالْوالِدَیْنِ إِحْساناً» را شما بلد هستید. اما جلویش چیست و عقبش چیست، کمتر با آن آشنا هستید. ترجمه کنم. «قَضى» یعنی قضاوت خداست. میگویند فلانی قاضی است یعنی حکم صادر کرده است. «قَضى» یعنی خداوند حکم صادر کرده است. که چه؟ «رَبُّکَ» را هم میدانید که یعنی چه؟ «رَبُّکَ» یعنی خدای تو،پروردگار تو حکم کرده است. چه؟ «أَلَّا تَعْبُدُوا إِلَّا إِیَّاهُ» فقط بندهی خدا باشید، بتپرستی، خورشید پرستی، طاغوت پرستی، شاه پرستی، وطن پرستی، هر پرستشی جز پرستش خدا غلط است. دیگر چه حکم کرده است؟ «وَ بِالْوالِدَیْنِ إِحْساناً» حکم کرده است به پدر و مادرتان احسان کنید. این برای پدر و مادر معمولی است. اما پدر اگر فرتوت و پیر شد، «إِمَّا یَبْلُغَنَّ عِنْدَکَ الْکِبَرَ» میگویند فلانی کبیر است، کبیر یعنی بزرگ! «یَبْلُغَنَّ» از بلوغ! اگر پدر و مادر به پیری رسیدند، در خانه خانم بزرگ شد، پدربزرگ شد، یک پیرزن و پیرمردی شدند، حالا یا هر دو پیر شدند، یعنی همسن ازدواج کردند و با هم پیر شدند، یا نه سنهایشان متفاوت است، یکی پیر شده است و یکی پیر نشده است. میگوید: «فَلا تَقُلْ لَهُما أُفّ» آدمی که پیر میشود، یک بداخلاقیها و توقعاتی ممکن است، داشته باشد. اف نگویید. وه به او نگویید. «وَ لا تَنْهَرْهُما» اینها را از خودت دور نکن. «وَ قُلْ لَهُما قَوْلًا کَرِیماً» با کرامت با اینها صحبت کن.
برای دیدن ادامه مطلب اینجا را کلیک کنید

تاریخ پخش: 24/04/95
بسم الله الرحمن الرحیم
«الهی انطقنی بالهدی و الهمنی التقوی»
بحث ما دربارهی این بود که قرآن که میگوید شفا هستم، چیست؟ قرآن میفرماید: قرآن «وَ نُنَزِّلُ» قاری: «أَعُوذُ بِاللَّهِ مِنَ الشَّیْطَانِ الرَّجِیمِ، بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیم، وَ نُنَزِّلُ مِنَ الْقُرْآنِ ما هُوَ شِفاءٌ وَ رَحْمَةٌ لِلْمُؤْمِنِینَ» (اسراء/82) قرآن میگوید: «وَ نُنَزِّلُ مِنَ الْقُرْآنِ ما هُوَ شِفاءٌ» خوب قرآن شفاست یعنی چه؟ گفتیم شفای از بیماریهای روحی است. بیماریهای روحی را می گفتیم. تکبر را گفتیم، حسد را گفتیم، امشب غرور را میخواهیم بگوییم. کلمهی غرور به معنای فریب است و ده بار در قرآن آمده است. هم غرر آمده، هم غرور آمده، فریبدهنده و این یک... انسان مغرور میشود. باد او را میگیرد. فکر میکند که کسی است. حالا یا معتکف شده است. یا پولی به یک کسی وام داده است. یک خدمتی کرده است. نمره خوبی آورده است. مدرکی گرفته است. مدالی گرفته است. حالا به هر دلیلی فکر میکند که حالا این یک موجود ممتازی است. «وَ یَحْسَبُونَ أَنَّهُمْ عَلى شَیْء» قاری: «وَ یَحْسَبُونَ أَنَّهُمْ عَلى شَیْء» (مجادله/18) این آیهی قرآن است. یعنی فکر میکند که یک کسی است.
برای دیدن ادامه مطلب قرآن، شفای بیماری های ظاهری و باطنی(2) اینجا را کلیک کنید

قرآن، شفای بیماری های ظاهری، شفای بیماری های ظاهری و باطنی، ، متن درس هایی ازقرآن، متن درسهای از قران، متن درسهایی ازقرآن، ، خطر مغرور شدن به عبادت و زیارت، مغرور شدن به وعده های شیطانی، متن مسابقه درسهایی از قرآن، متن مسابقه درسهایی ازقرآن، خطر غرور در برابر خدا